diumenge, 9 de juny del 2013



CLOENDA DEL CURS 12-13



Dimarts serà el darrer dia de classe del curs 12-13, ha sigut molt instructiu per la diversitat de blocs que s’han fet, hem aprés molta tecnologia amb la nostra professora Marcel·la i hem tingut una gran guia i correctora amb la nostra professora Dolors, els hi dono les gracies.

A la vegada ha sigut molt positiva la meva experiència al llegir les biografies i frases d’aquests escriptors i escriptores, a molts d’ells o elles no els coneixia, i m’han agradat força, també saber com varen lluitar en aquells moments de la història, encara els i tinc més admiració. Moltes d’aquestes frases són molts recurrents i proverbials, algunes d’elles són tan actuals avui en dia!

Foren uns amants de la llengua catalana i compromesos amb ella, vers les seves novel·les, els seus poemes, les seves crítiques i els seus escrits, els hem conegut, i tot això junt són les seves senyes d’identitat, i que ens han deixat per la posteritat, per enriquir-nos i poder gaudir-ho cada vegada que agafem un dels seus llibres.

De vegades van trobar-s’hi involucrats amb assumptes que els varen obligar a fugir de la seva ciutat i país, però des de la llunyania varen saber recordar i lluitar per les coses que estimaven, amb tots els mitjans que disposaven.

Els idiomes o llengües, són cultura i un distintiu dels diferents territoris, que s’han obtingut en diferents etapes i a través de múltiples atacs a les seves persones, pobles i idees, aquestes, han arrelat a poc a poc i durant segles, això ha deixat una empremta i un sentiment de pertinença que no es pot ni es vol perdre.

Quina gran cosa seria deixar com herència a les properes generacions, una cultura sense embuts, ni reserves, plena, per compartir-ho i enriquir-nos culturalment i intel·lectualment tots plegats.

Uns desitjo bones vacances i un proper curs 13-14.

1 comentari:

  1. Gràcies per aquestes frases i fe-nos conèixer una
    mica més aquets escriptors i escriptores.

    Araceli

    ResponElimina